Fin fredag på er ALLA GLADA!
idag anländer under förmiddagen en härlig leverans böcker!
igår anlände snygga sjalar och andra godingar"
bara ett fåtal av varje!
häng på låset
Glöm nu inte att det är sista söndagen i månaden så vi har söndagsöppet 12-15
Loppisliv och Lemonad
En bok full av idéer om hur man kan ta till vara på
saker som andra inte vill ha och göra något fint och användbart av det.
ÄNTLIGEN på Svenska och helt MAGISKT!
Det bästa från Magnolia Bakery, New York. Nu
äntligen på svenska! Vårens snyggaste kokbok innehåller 145 ljuvliga recept från
New Yorks populäraste konditori.
Här kan du besöka Magnolia bakerys blogg för massor med inspiration.
Här kan du besöka Magnolia bakerys blogg för massor med inspiration.
I "Med kärlek till choklad" möter du pralintillverkning av högsta klass. Här får
du ta del av hemligheterna bakom Kanolds chokladparadtårta men även lära dig hur
du gör ditt eget juvelskrin, helt i choklad. Chocolatier Jeanna Kanold bjuder på
ett trettiotal av sina godaste och mest privata chokladrecept i form av bakverk,
tårtor och praliner.
Morsdag på söndag
så idag bjuder vi på ett magiskt tårtrecept här på bloggen!
bild och recept från Le parfait
Citrontårta
Tårtbottnar
2 ägg
2 dl socker
1 1/2 dl mjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker
1 tsk mald kardemumma
1 dl hett vatten
Fluffig frosting
3 äggvitor
1 2/3 dl socker
1 nypa salt
2/3 dl vatten
1 tsk vaniljsocker
Fyllning
1 burk, 300 g lemon curd
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smörj och bröa en sockerkaksform, 1 1/2 liter.
3. Vispa ägg och socker poröst.
4. Blanda mjöl, potatismjöl, bakpulver, vanilj och kardemumma.
5. Rör försiktigt ner mjölblandningen i äggsmeten och tillsätt det heta
vattnet.
6. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt
svalna.
Fluffig frosting
1. Blanda samtliga ingredienser i en värmetålig skål.
2. Sjud upp vatten i en kastrull, sätt skålen över den och vispa tills allt
socker lösts upp (2-3 minuter).
3. Tag av skålen från värmen och häll blandnigen i en större skål. Vispa med
elvisp tills smeten blivit glansig och toppig.
4. Blanda i vaniljsocker.
5. Skär tårtbottnen i tre delar. Lägg den undre bottnen på ett tårtfat.
Fördela lemoncurd och ett par matskedar frosting mellan varje bottnen och
lägg ihop tårtan.
Täck hela tårtan med resten av frostingen.
Fin FREDAG på er
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar