söndag 17 mars 2013

Lakritspaj med mazarinfyllning

Fin söndag på ER jag bara känner att jag måste vidarebefodra Ingrids fina bilder och Recept en söndag som denna... Ingrid och hennes dotter hittar ni ibland hos oss på Handplockat! 


Idenna underbara Form från Gerbera har Ingdird bakat Lakritspaj med Mazarinfyllning 
Receptet kommer här

Pajdeg

125 gram smör3 dl vetemjöl
1msk mjölk
1 msk socker
1 krm salt
Fyllning

Mazarinfyllning

50 gram smör
200 gr mandelmassa
1 dl socker
1tsk vaniljsocker
2 ägg
1msk vetemjöl
3tsk lakritsgranulat

Frosting

2 dl florsocker
2 msk vatten
1 tsk lakrtisgranulat

Garnering

Lakritsgranulat

Färska blåbär

Så här gör du pajdegen: Skär smöret i kuber, blanda ihop alla ingredienser till en pajdeg. Låt vila i kylen ca 1 timmar i en plastpåse. Tryck sedan ut degen i pajformen.

Fyllning: Rör smör, socker och vaniljsocker krämigt. Tillsätt lakritsgranulatet.Riv ner mandelmassan och tillsätt äggen ett i taget. Sikta sedan ner mjölet och rör om.

Grädda i 175 grader ca 30 minuter. Ta ut pajen och låt svalna helt, häll över frostingen och strö lakritsgranulat över. Till sist lägg blåbär över pajen. Inte så tätt.


Till detta serverar Ingrid en råkräm enligt nedan.

Råkräm
1 vaniljstång
2 ekologiska äggulor
1 dl strösocker
3 dl vispgrädde

Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.
Vispa gulor, strösocker och vaniljfrön ljust och krämigt.
Vispa grädden luftig och vänd ner den i äggsmeten.

Mugg fat och underlägg hittar ni hos oss på Handplockat!
fin söndag på ER och Tack Ingrid för tipsen
/Anna på Handplockat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar